Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Prothesiologie en technische adaptaties van de hand

BSLredactie
Van alle amputaties van de bovenste extremiteiten komen partiele hand- en vingeramputaties het meest voor. Afhankelijk van het niveau zijn er meerdere prothesen of technische adaptaties mogelijk.
200X300 - beeld Maaike Lange en Corry van der Sluis

19e TBV Congres - Maaike Lange en Corry van der Sluis

Aan de hand van casuïstiek presenteren revalidatieartsen prof. dr. Corry van der Sluis en drs. Maaike Lange in hun sessie Prothesiologie en technische adaptaties van de hand op het 19e TBV congres niet alleen de prothesen die mogelijk zijn, maar ook technische adaptaties waarmee patiënten voor het kunnen uitvoeren van specifieke activiteiten geholpen kunnen worden. Belangrijk is dat dit in teamverband wordt bekeken om een goed idee te krijgen van het niveau van functioneren waar een patiënt na de amputatie naar terug wil en zou kunnen. Zowel voor privé- als werkactiviteiten.

Deze sessie:

  • Ontvangt u informatie over handamputaties: het voorkomen en niveaus van amputatie
  • Krijgt u een overzicht van prothesen en technische adaptaties bij (partiële) hand- en vingeramputaties
  • Leert u indicaties stellen: wat, wanneer en hoe verwijzen?

Over Corry van der Sluis

Zij is revalidatiearts in het Universitair Medisch Centrum Groningen en hoogleraar met als aandachtsgebied arm- en handrevalidatie. Binnen haar patiëntenzorg en onderzoek ligt de focus op het verbeteren van participatie en kwaliteit van leven van mensen met een armamputatie of congenitaal reductiedefect van de bovenste extremiteit. Zij is daarnaast opleider van nieuwe revalidatieartsen en wil via onderwijsactiviteiten de kennis en ervaring opgedaan in onderzoek en patiëntenzorg graag delen.

Over Maaike Lange

Zij is revalidatiearts binnen het arm-handteam in het revalidatiecentrum de Hoogstraat in Utrecht. De patiëntengroep bestaat met name uit patiënten met amputaties op diverse niveaus van de bovenste extremiteit, daarnaast post-traumatische meer complexere hand-pols problematiek en bijvoorbeeld patiënten met plexus brachialisletsel. Binnen de Hoogstraat is een samenwerkingsverband met Corry van der Sluis om op dit gebied het onderzoek en andere zaken naar een hoger plan te tillen.

Handonderzoek

Kennis van de functionele anatomie en (patho)fysiologie van de hand- en polsregio is essentieel voor een bedrijfsarts om een gedegen onderzoek te kunnen doen. Bij het 19e TBV congres leert u hoe u dit systematisch doet!

19e TBV Congres
Hand- en polsklachten, wat is er aan de hand?
Woensdag 15 maart 2023
Van der Valk Hotel Veenendaal

Bekijk het programma van het 19e TBV Congres >>

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen
account, maak dan hieronder een account aan.
Lees ook de spelregels.