Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Info over stress en burn-out gebundeld

De Belgische overheid bracht praktische informatie over stress en burn-out samen op één plek met de website.
TBV geeft je drie redenen om deze website te bezoeken.
Benieuwd naar wat de Belgische overheid in haar regeerakkoord schrijft over de materie? Neem dan een kijkje op ikvoelmegoedophetwerk.be/nl/federaal-netwerk-mentale-gezondheid-werk.
Minstens even interessant is dat burn-out in België erkend is als een werkgerelateerde ziekte: ikvoelmegoedophetwerk.be/nl/een-schat-aan-woorden/burn-out/beroepsziekte-beroepsgerelateerde-ziekte. Zo wordt het mogelijk om via Fedris1 een begeleidingstraject te organiseren voor werknemers die zich in een vroeg stadium van burn-out bevinden. Fedris initieert sinds 2019 dat pilootproject met als doelgroep werknemers uit de gezondheidssector die moeilijkheden ervaren op het werk en verzuimen: fedris.be/nl/pilootproject-burn-out.
En of er ook iets voor zelfstandigen (zzp’ers, red.) is? Ja hoor. ‘De veerkrachtige zelfstandige’ is een pilootproject bestaande uit een sensibiliseringscampagne waar zelfstandigen via ontbijtsessies en individuele begeleidingen ondersteuning kunnen vinden. Meer informatie is te vinden op: ikvoelmegoedophetwerk.be/nl/projects/de-veerkrachtige-zelfstandige-unizo-integraal-liantis.

Verwijzing

1.

Fedris is het Belgische federaal agentschap voor beroepsrisico’s.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen
account, maak dan hieronder een account aan.
Lees ook de spelregels.