Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Voor de zorg is er al een groene deal

Jozien Wijkhuijs
Van 31 oktober tot 12 november is in Glasgow een internationale klimaattop. Op kleiner niveau is er al de Green Deal Duurzame Zorg, een lijst met afspraken rond de bijdrage die de zorgsector kan leveren aan het verbeteren van het milieu.
© lovelyday12 / stock.adobe.com

De deal gaat zowel over de effecten die de zorg zelf heeft op ons klimaat, als de effecten die het klimaat heeft op de gezondheid. In het ene geval is de sector zelf een van de vervuilers, in het andere heeft het klimaat invloed op de mensen die de sector probeert te helpen. Er zijn nu afspraken gemaakt door meer dan 250 partijen, denk bijvoorbeeld aan het Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut (NEN) of Zorgverzekeraars Nederland.

Die partijen denken na over allerlei aspecten van duurzame zorg, van een duurzaam inkoopbeleid tot energiebesparing. Een voorbeeld is de enorme hoeveelheid wegwerpartikelen. Met een programma onderzoeken de partijen of die vervangen kunnen worden door herbruikbare alternatieven. Ook het RIVM is betrokken. Die ondersteunt instellingen en bedrijven in de zorgsector, maar ook beleidsmakers met kwantitatieve en kwalitatieve kennis. Kijk voor meer informatie naar de website van het RIVM of naar die van de Green Deal.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen
account, maak dan hieronder een account aan.
Lees ook de spelregels.