Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Webinar lange termijn effecten Covid-19

Diederik Wieman
Het beloop van Covid-19 is vrij onvoorspelbaar en varieert per patiënt. De infectie kan leiden tot geen of milde klachten tot levensbedreigende situaties. Ook wordt steeds duidelijker dat Covid-19 lange termijn gevolgen kan hebben. De groep mensen die na drie maanden nog steeds klachten heeft groeit. De actuele inzichten van Covid-19 en ‘long-Covid disease’ waren onderwerp van een webinar georganiseerd door UWV, C-support en SGBO (Sociaalgeneeskundige beroepsopleidingen).

Hoe vergaat het de werknemer die na drie maanden nog last van klachten heeft? Was de centrale vraag van het webinar. Hoewel over long-Covid disease nog veel onzeker is, is wel duidelijk dat het forse gevolgen heeft voor de belastbaarheid van mensen in hun werk. Tijdens het webinar laten onder meer Bram van de Bors (longarts post-Covid poli bij het Radboudumc,) Willem Pieters (longarts bij C-support) en Meta van der Woude (anesthesioloog bij Zuyderland en ervaringsdeskundige) hun licht over de problematiek schijnen.

Het webinar duurt twee uur en is in ieder geval tot eind dit jaar hier terug te zien. Terugkijken is gratis en goed voor registratie met 2 PE punten.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen
account, maak dan hieronder een account aan.
Lees ook de spelregels.