Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Agressiebeheersing in de praktijk: een diepgaande verkenning met psycholoog-trainer Frank van As

BSLredactie
Op het 20e TBV congres presenteert psycholoog-trainer Frank van As een boeiende lezing over de praktische benadering van agressie in de spreekkamer en leidt hij een interactieve sessie met als thema "Geen agressie in mijn praktijk".
300x200 - beeld advertorial 20e TBV congres Frank van As

 

20e TBV congres - 700x350 - Frank van As

 

De lezing biedt een praktisch overzicht van essentiële inzichten met betrekking tot agressiebeheersing in de praktijk. Frank belicht onder andere:

  • Het mechanisme van escalatie
  • Het herkennen van frustratie en intimidatie
  • Effectieve reactiemethoden

Regietheater

In een unieke twist wordt er gebruik gemaakt van regietheater, waarbij u de kans krijgt om regieaanwijzingen te geven aan acteurs. Dit biedt een directe blik op de impact van verschillende benaderingen in de praktijk. Daarnaast richt Frank zich op de persoonlijke bijdrage van de professional aan escalatie en hoe u omgaat met persoonlijke uitdagingen en allergieën. Praktische oefeningen, met medewerking van acteurs, worden ingezet om deze aspecten te verkennen.

Geen agressie in mijn praktijk

In de sessie “Geen agressie in mijn praktijk” staat een intensieve, confronterende en inspirerende ervaring centraal. U leert agressievormen te herkennen en effectief ermee om te gaan. Deze sessie richt zich op communicatieve processen en vaardigheden, die losstaan van specifieke vakinhoudelijke kennis maar een cruciale rol spelen in de uitvoering van uw werk. Tijdens deze sessie krijgt u inzicht in:

  • Het herkennen van agressievormen, met de nadruk op frustratie en gerichte intimidatie
  • Praktische handvatten om effectief te reageren op diverse agressievormen
  • Begrip van persoonlijke innerlijke processen en emotionele reacties bij het ervaren van agressie, inclusief angst en lichamelijke reacties

U wordt aangemoedigd de psychologische achtergrond van agressie te ontdekken, wat u beter in staat stelt om agressief gedrag te evalueren en aan te pakken.

Meer informatie

20e TBV congres
Is agressie de baas?
Woensdag 13 maart 2024
Van der Valk Hotel Utrecht

Bekijk het programma van het 20e TBV Congres >>

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen
account, maak dan hieronder een account aan.
Lees ook de spelregels.