Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog aios: Grenzen verleggen

Op deze plek verschijnt iedere maand een blog van een jonge bedrijfs- of verzekeringsarts. Deze keer van Moniek van Zitteren, aios bij het UWV en stagiaire bij de TBV-redactie.

Het is zover! TBV-online is een feit. Het afgelopen jaar is hard gewerkt om een online platform te creëren om grenzen te verleggen, en zo meer aan te sluiten bij het tijdperk van social media, online content en de jongere generatie bedrijfs- en verzekeringsartsen.

Ook ik heb het afgelopen jaar als stagiaire bij TBV mijn grenzen mogen verleggen: nieuwe dingen doen die op mijn pad kwamen, zoals het live voorzitten van een webinar en schrijven van deze (voor mij eerste) blog.

In de zomerperiode mocht ik mij gelukkig prijzen met een vakantie. Na een aantal ‘Covid-hordes’ mocht ik met manlief, kids en camper op weg naar Zweden. Het avontuur kon beginnen! Dat pakte anders uit: na vijf dagen koorts (als enig gezinslid, geen COVID…) toch aan de antibiotica. Jammer, maar helaas.

Wel kon ik tijdens het ziek zijn ‘genieten’ van de prachtige natuur die Zweden rijk is. Het idee van (berg)wandelingen en trailruns moest echter achterwege blijven. Toen de antibiotica eindelijk aansloeg begon het te kriebelen… Toch een korte wandeling? Het heeft me verbaasd wat ziekte op korte termijn met je conditie doet. Die was snel onder het vriespunt beland, terwijl ik kort daarvoor mijn hand niet omdraaide voor een fysieke uitdaging. Ai! Een eye-opener om tegen je eigen fysieke grenzen aan te lopen. Toch had ik de illusie dat die conditie zo snel mogelijk weer op het oude niveau moest komen. Inmiddels thuis kwam ik van een koude kermis thuis. Ik moest mijn fysieke grenzen verleggen en genoegen nemen met een korter hardlooprondje.

Als aios verzekeringsgeneeskunde deed me dit denken aan de mensen die ik zie op mijn spreekuren. Hoe vaak vertellen we onze klanten als bedrijfs- of verzekeringsarts om binnen de ‘eigen grenzen’ actief te blijven om zo stapje voor stapje vooruit te komen? Met dit adagium in het achterhoofd heb ik het hardlopen weer opgepakt. En mijn conditie zit inmiddels weer in de lift!

Terug naar de parallel met TBV. Op dit moment verlegt TBV ook haar grenzen met de lancering van het online platform. Hopelijk kan het platform een bron van inspiratie zijn voor (jonge) bedrijfs- en verzekeringsartsen. Weet jij al hoe je jouw grenzen kan verleggen?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen
account, maak dan hieronder een account aan.
Lees ook de spelregels.