Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Een ander licht op neurodiversiteit

Diederik Wieman
De Radboudumc Health Academy organiseerde onlangs samen met de SGBO een bijscholingsdag voor bedrijfs- en verzekeringsartsen met neurodiversiteit als thema. Er was veel belangstelling voor de dag, die ruim 120 geïnteresseerden trok.

Dat waren uiteraard voornamelijk bedrijfs- en verzekeringsartsen, maar er waren ook diverse ervaringsdeskundigen in de zaal. Zij kregen interessante voordrachten over werken met autisme, ADHD en dyslexie. Daarnaast deed verslavingsarts Mary Janssen van Raay verslag van haar persoonlijke zoektocht naar het verband tussen neurodiversiteit en verslaving. En vertelde Marloes Heutmekers (arts voor verstandelijk gehandicapten) hoe je werk en de werkomgeving kunt aanpassen ten behoeve van mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB).

Dagvoorzitter Joost van der Gulden (opleidingsdirecteur Eerstelijnsvervolgopleidingen): ‘Een belangrijke boodschap is dat een nieuwsgierige grondhouding helpt om te signaleren dat bijvoorbeeld een burn-out of arbeidsconflict kan voortvloeien uit neurodiversiteit waar werkgevers of collega’s niet goed mee overweg kunnen. Soms ben je als bedrijfsarts of verzekeringsarts zo ook de eerste die bespreekbaar maakt dat iemand misschien neurodivergent is.’

Klik op de link voor een uitgebreid verslag van de studiedag.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen
account, maak dan hieronder een account aan.
Lees ook de spelregels.