Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Effectieve leefstijlgesprekken

BSLredactie
Congres Leefstijlgeneeskunde Tamara Aipassa

Congres Leefstijlgeneeskunde in de spreekkamer - Tamara Aipassa - 1200x627

Een effectief leefstijlgesprek voeren als u maar 10 minuten hebt. Het is de grote uitdaging voor alle artsen die meer leefstijl in de spreekkamer willen bespreken. Ook voor cardioloog Tamara Aipassa. “Ik zat eerst volop in de weerstand. Ik dacht: dat gaat gewoon niet, heb je mijn poli wel eens gezien? Inmiddels weet ik: het kan wel. Maar alleen op een manier die bij mij past.”

Aipassa benadrukt: “Gedragsverandering en de daarbij horende gesprekstechnieken vormen wat mij betreft een essentieel onderdeel van (individuele) preventie. Met kleine interventies in de spreekkamer, kunnen grote stappen gezet worden buiten de spreekkamer.” Lees haar interview op Leefstijl in de zorg >>

Wilt u meer weten over het voeren van een effectief leefstijlgesprek?

Kom dan op 15 september naar het congres over Leefstijlgeneeskunde in de spreekkamer. Dat een gezonde leefstijl een belangrijk onderdeel is van de behandeling van vele ziektebeelden behoeft geen uitleg meer. De wetenschappelijke onderbouwing is gedegen en ook vaak al universeel bekend. Hoe is het dan mogelijk dat we met al deze kennis, onze patiënten zelden zo ver krijgen om gezonde leefstijlaanpassingen te doen? Sterker nog, waarom lukt dit vaak niet eens bij onszelf? Tijdens deze dag neemt Tamara Aipassa u op een praktische manier mee in de wereld van de gespreksvoering en gedragsverandering.

Meer informatie

Congres Leefstijlgeneeskunde in de spreekkamer
Vrijdag 15 september 2023
Van der Valk Hotel Utrecht
Bekijk het programma >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen
account, maak dan hieronder een account aan.
Lees ook de spelregels.