Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gezonde leefstijl nauwelijks gespreksthema op het werk

Diederik Wieman
Ondanks de grote maatschappelijke aandacht voor gezond leven, blijkt het een lastig onderwerp voor werkgevers en werknemers. Dit komt naar voren uit het onderzoek ‘Gezonde leefstijl’ van Arbo Unie onder ruim duizend werknemers en vierhonderd werkgevers.

Uit het onderzoek blijkt dat werkgevers veronderstellen dat een derde van hun werknemers geen gezonde leefstijl heeft. Een kleine dertig procent van de werkgevers maakt zich daar zorgen over. Meer dan de helft van de werkgevers gaat bovendien het gesprek over een gezonde leefstijl niet aan met hun werknemers. Een kleine tachtig procent van de werknemers geeft aan dat het onderwerp ‘gezonde leefstijl’ niet wordt besproken, terwijl liefst veertig procent wel een rol voor de werkgever ziet weggelegd.

Werkgevers merken wel degelijk dat hun medewerkers niet altijd een gezonde leefstijl hebben, zo is terug te zien in het onderzoek. Dit kan directe gevolgen hebben voor het werkfunctioneren van de werknemer en daarmee het succes van de organisatie. Opvallend is het daarom dat gesprekken tussen werkgevers en werknemers wel kunnen gaan over de werk-privé balans en stress, en nauwelijks over voldoende beweging en de algemene gezondheid. Terwijl het juist gaat om de combinatie van sociaal-emotionele én fysieke factoren, die bepalen of iemand lekker in zijn vel zit. Lees hier het hele bericht.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen
account, maak dan hieronder een account aan.
Lees ook de spelregels.