Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoe ga je praktisch om met agressie op de werkvloer?

BSLredactie
Agressie op de werkvloer komt steeds vaker voor. Ruim 40% van de werkgevers heeft er weet van dat een collega slachtoffer werd van grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer.
Agressie op de werkvloer 20e TBV congres

 

20e TBV congres | is agressie de baas?

 

Het omgaan met agressie in de spreekkamer van de bedrijfs- en verzekeringsarts vereist nogal wat vaardigheden in conflictbeheersing en communicatie. Bedrijfs- en verzekeringsartsen moeten getraind zijn in het herkennen van tekenen van agressie en in staat zijn om op een professionele en empathische manier te reageren om de beste zorg te bieden aan hun cliënten. Het 20e TBV congres op 13 maart 2024 gaat over agressie in de spreekkamer van de bedrijfs- en verzekeringsarts.

Is agressie de baas?

Experts uit de praktijk nemen u mee in het thema agressie in de praktijk van bedrijfs- en verzekeringsartsen.

  • Directeur behandelzaken van de Waag en bijzonder hoogleraar forensische orthopedagogische diagnostiek en behandeling (UVA), Larissa Hoogsteder, gaat in op waarom mensen agressief zijn.
  • Psycholoog-trainer Frank van As vertelt hoe je praktisch omgaat met agressie op de werkvloer.
  • Klinisch psycholoog en bijzonder hoogleraar Antisociaal gedrag, Psychiatrie en Maatschappij, Arno van Dam, deelt waarom mensen zich grensoverschrijdend, antisociaal of asociaal gedragen en hoe u hiermee om kunt gaan.
  • Agressie- en conflictexpert Caroline Koetsenruijter laat u zien wanneer gedrag agressie wordt, hoe u vriendelijk duidelijk grenzen stelt en melding van agressie maakt.

Omgaan met agressie in de spreekkamer

Het 20e TBV congres biedt inzichten in de psychologische achtergrond van agressie, waardoor bedrijfs- en verzekeringsartsen beter in staat zijn om agressief gedrag te evalueren en aan te pakken.

Schrijf u nu in om deel te nemen en uw kennis te verrijken!

Meer informatie

20e TBV congres
Is agressie de baas?
Woensdag 13 maart 2024
Van der Valk Hotel Utrecht

Bekijk het programma van het 20e TBV Congres >>

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen
account, maak dan hieronder een account aan.
Lees ook de spelregels.