Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Balans

Wim Otto
Ik was goed en wel begonnen met het schrijven van dit voor mij laatste hoofdredactioneel toen de eerste uitgave van Balans bij mij op de mat viel. Een initiatief van Medisch Contact. Een uitgave vol in- en expliciete tips hoe je de (werk-privé)balans goed kunt houden.
Hoe zat dat bij mij de afgelopen zes jaar, waarin ik het hoofdredacteurschap en mijn werk als beleidsadviseur-verzekeringsarts bij UWV combineerde?
Ik wil gerust bekennen dat het soms een wankel evenwicht was. Ik was er in mijn werk bij UWV al aardig aan gewend dat ik mijn prioriteiten vrijwel dagelijks moest bijstellen. Met het hoofdredacteurschap erbij moest ik deze nog scherper stellen. Het hielp daarbij overigens wel dat ik één dag per week was vrijgesteld van mijn UWV-werkzaamheden ten behoeve van TBV – dat mag ook weleens worden gezegd.
Inmiddels hebt u op TBV-online.nl kunnen lezen dat ik per 1 juli het stokje heb overgedragen aan Sylvia van der Burg. Uiteraard gaat zij het anders doen dan ik – de uitdagingen liggen ook op een ander vlak dan zes jaar geleden. Sylvia zal daar ongetwijfeld op ingaan in haar eerste hoofdredactioneel in september.
Het vraagteken is nu een uitroepteken: TBV, klaar voor de toekomst!’
Met de komst van Sylvia zal ook een andere manier van werken binnen redactie en hoofdredactie zijn beslag krijgen. Het werk wordt meer over de gehele redactie verdeeld, ook taken die traditioneel door de hoofdredacteur werden uitgevoerd. De verwachting is dat daarmee een betere balans wordt bereikt. Temeer nu in de afgelopen periode de redactie op volle sterkte is gekomen en ook enkele jongere collega’s tot het redactionele team zijn toegetreden.

De afgelopen jaren hebben we veel bereikt, waaronder:

  • het regelmatig uitbrengen van een special over een bepaald thema;
  • meer onderzoek en vooral ook plaatsing van door aios in het kader van hun opleiding opgeleverde onderzoeksartikelen (dit nummer bevat daarvan weer twee mooie voorbeelden: het onderzoek van Ozcan en dat van Vrancken);
  • de vernieuwing van TBV: maandelijks een andere coverfoto met arbeid als thema, het realiseren van TBV-online.nl naast het tijdschrift en de compleet nieuwe huisstijl.
Door deze ontwikkelingen heeft TBV nu een goede balans tussen aan de ene kant onderzoek en praktijk en aan de andere kant opinie en actualiteit.
Ik kijk terug op een mooie tijd waarin ik veel heb kunnen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van TBV.

Wat zes jaar geleden nog een vraag was kan nu met een uitroepteken worden besloten: TBV, klaar voor de toekomst!

Wim Otto

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen
account, maak dan hieronder een account aan.
Lees ook de spelregels.