Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Sylvia van der Burg nieuwe hoofdredacteur TBV

Diederik Wieman
Op vrijdag 3 juni is dr. Sylvia van der Burg officieel aangetreden als nieuwe hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringskunde (TBV). Zij volgt Wim Otto op die deze functie de afgelopen zes jaar vervulde. De wissel vond plaats tijdens de jaarlijkse retraite van redactie, vaste medewerkers, TBV-adviesraad en het dagelijks bestuur van de Stichting tot Bevordering der Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (SBBV).
Sylvia van der Burg en Wim Otto, de nieuwe en aftredende hoofdredacteur van TBV

Sylvia van der Burg heeft, net als Wim Otto – een verzekeringsgeneeskundige achtergrond. Ze bekleedt diverse functies waaronder die van bijzonder hoogleraar Sociale Verzekeringsgeneeskunde aan het Coronel Instituut (Amsterdam UMC) en instituutsopleider verzekeringsarts (NSPOH). Ook is ze bestuurslid van het Kenniscentrum voor Verzekeringsgeneeskunde (KCVG) en de KNMG. Tijdens een korte toespraak stelde ze dat ze in een gespreid bedje terecht komt. ‘Ik heb “ja” gezegd omdat er een goed team staat en ik samen met de adjunct hoofdredacteuren Bas Sorgdrager voor print en Joost van der Gulden voor online en de rest van het team de uitdaging graag aanga.’

Wim Otto keek in zijn afscheidswoord terug op de afgelopen zes jaar. Een periode waarin het tijdschrift een grote ontwikkeling doormaakte die uitmondde in een restyle van het magazine en de start van het TBV-online platform.

Pieter Rodenburg, voorzitter van de SBBV, onder wiens auspiciën TBV wordt uitgegeven, bedankte Wim voor zijn inzet. “Het zijn niet altijd even gemakkelijke tijden geweest, maar we zijn enorm trots op het resultaat dat er nu staat.”

Binnenkort zijn op TBV-online interviews te lezen met zowel Wim Otto als zijn opvolger Sylvia van der Burg.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen
account, maak dan hieronder een account aan.
Lees ook de spelregels.