Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

TBV-online: delen van kennis, visie en ervaringen

Joost van der Gulden

Speciaal voor de lancering van TBV-online schreef kwartiermaker en redacteur Joost van der Gulden een blog over de nieuwe fase van TBV.

Kennis en informatie
Het is zover: TBV is nu ook online! Dat biedt ons nieuwe mogelijkheden. Allereerst is er zo véél meer ruimte om kennis en informatie te delen. Jaargangen TBV passen zonder probleem in je tablet of smartphone. Informatie waar je naar zoekt is via de indeling in thema’s of de zoekfunctie gemakkelijk te vinden.

Bovendien lukt het nu om nieuwe stukken snel te plaatsen. De productietijd van een TBV-nummer is enkele weken. Online is een tekst na acceptatie vrijwel direct zichtbaar. Dat maakt het mogelijk om veel meer op de actualiteit aan te haken. TBV-online biedt teksten uit nieuwe en eerdere nummers van TBV. Maar je wordt ook gewezen op relevante informatie elders op het internet. Na een klik kun je daar verder lezen. Of luisteren (podcasts) of kijken (webinars, vlogs).

Joost van der Gulden

Het aanbod aan informatie zal de komende tijd verder groeien. De redactie selecteert met hulp van een groep adviseurs wat echt de moeite waard is. We verwachten dat TBV-online zich zo snel ontwikkelt tot een belangrijke vindplaats van relevante kennis en informatie in het domein van arbeid en gezondheid.

Visie en ervaringen
Een groot voordeel is ook dat online gemakkelijk op een bijdrage kan worden gereageerd. Publiceren op papier is toch vooral eenrichtingsverkeer. We hopen dat op TBV-online een dialoog ontstaat tussen lezers en auteurs, tussen lezers onderling, tussen verzekeringsartsen en bedrijfsartsen en tussen aios en senior collega’s. Onder iedere tekst vind je de mogelijkheid om te reageren en jouw visie en ervaringen te delen.

Daarnaast zal de webredactie regelmatig een discussiethema agenderen. Een voorbeeld is het debat over de manier van toetsen en beoordelen in de opleiding tot bedrijfs- en verzekeringsarts. Gaat dat nu op een goede manier? Of is het zo te veel en werkt dat demotiverend, zoals een groep praktijkopleiders in een ‘open brief’ meent?

Er is alle ruimte om met voorstellen te komen voor andere onderwerpen waarover naar jouw idee een vakinhoudelijke discussie gewenst is. Dit kan via een mailtje naar de webredactie: webredactieTBV@bsl.nl.

Open voor anderen
Hoewel TBV online zich allereerst richt op bedrijfs- en verzekeringsartsen is het een open platform dat ook toegankelijk is voor anderen: curatieve collega’s, studenten, professionals in verwante disciplines. De redactie ziet dit als pluspunt. We kunnen zo laten zien waar we voor staan, wat we als vakinhoudelijke en maatschappelijke opdracht zien en waar we ons wetenschappelijk op baseren. Uiteraard kunnen onze gasten aanhaken op discussies en hun visie en inzichten met ons delen. Dat kan het debat alleen maar ten goede komen!

Joost van de Gulden is redacteur van TBV

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen
account, maak dan hieronder een account aan.
Lees ook de spelregels.