Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Congres Leefstijlgeneeskunde in de spreekkamer

bslredactie
Leefstijlgeneeskunde krijgt een steeds belangrijkere rol in de spreekkamer. Waar tot voor kort leefstijl vooral gezien werd als middel ter preventie van aandoeningen, wordt het nu ook in toenemende mate ingezet in de behandeling van chronische ziekten. Voeding, beweging, ontspanning, slaap, sociale contacten en zingeving dragen positief bij aan de behandeling van onder andere COPD, hart- en vaatziekten en diabetes.
Congres Leefstijlgeneeskunde in de spreekkamer

Maar wat houdt een gezonde leefstijl nu precies in? Wat werkt en wat niet? En hoe kunt u het inzetten in uw klinische praktijk, met en bij uw patiënten? Dat is het thema van het congres Leefstijlgeneeskunde in de spreekkamer op donderdag 24 maart 2022.

Congres Leefstijlgeneeskunde in de spreekkamer

Leefstijlgeneeskunde toepasbaar gemaakt
Het congres behandelt preventie en behandeling van veel voorkomende aandoeningen vanuit het perspectief van de leefstijlgeneeskunde. De sprekers zijn afkomstig uit praktijk en wetenschap en vertellen over alle belangrijke pijlers van een gezonde leefstijl. Zo krijgt u praktische handvatten om direct mee aan de slag te gaan in uw spreekkamer!

Voor wie?
Dit congres is voor iedereen die patiënten behandelt en begeleidt, en die zich wel eens afvraagt of het ook anders kan; meer gezondheid en kwaliteit van leven, minder medicijnen en bijwerkingen, meer eigen regie van patiënten en meer werkplezier.

Accreditatie
Voor het congres Leefstijlgeneeskunde in de spreekkamer is accreditatie aangevraagd bij AbSg (Accreditatie Bureau Sociale Geneeskunde).

Meer informatie >

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen
account, maak dan hieronder een account aan.
Lees ook de spelregels.