Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Neuro-inclusief

Hanneke Kerkhof
Dit boek geeft medewerkers en leidinggevenden handvatten om samen een neuro-inclusieve werkplek vorm te geven.
Wat is neurodiversiteit? Neurodiversiteit wordt gezien als natuurlijke variatie binnen breinen. In hoe breinen denken, leren en waarnemen. Mensen met een neurodivergent brein (een niet gangbaar brein) hebben nog te vaak geen werk, raken in (langdurig) verzuim of doen aan jobhoppen. Werkomgevingen zijn vaak afgestemd op mensen met een neurotypisch brein, de meest gangbare breinen in de samenleving. Voor de arboprofessional is het essentieel te begrijpen hoe een niet-neuro-inclusieve werkomgeving ziekmakend kan zijn. Dat raakt thema’s als psychologische veiligheid en ongewenst gedrag. Ook is het goed om ons bewust te zijn van de voordelen van een neurodivergent brein. En die zijn er, anders was het evolutionair gezien allang verdwenen.
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12498-023-2150-6/MediaObjects/12498_2023_2150_Fig1_HTML.jpg
‘Elk brein is ergens voor geoptimaliseerd en als je weet waarvoor en je hebt de mogelijkheid je daarop te kunnen richten, is er geen sprake van een beperking’, stelt Saskia Schepers, auteur van het boek en zelf in het bezit van een neurodivergent brein. Als consultant won zij met het Diversiteit & inclusie-team van ABN AMRO de eerste Nederlandse Neurodiversiteit Award. Deze uitgave uit 2023 is het eerste Nederlandse boek over neurodiversiteit op de werkvloer en geschreven voor neurodivergenten zelf én hun collega’s waaronder managers & HR-adviseurs.

Medisch versus sociaal model

Het inzicht dat het hebben van een neurodivergent brein geen beperking is, staat haaks op het medisch model. Dat stelt dat autisme en ADHD een handicap of stoornis zijn die in het individu zitten en waar je genezing voor wil. Binnen het sociale model staat interactie tussen het individu en de omgeving centraal. Het individu wordt niet per definitie als ‘gehandicapt’ gezien. Of iets als een beperking wordt ervaren hangt af van de omstandigheden waarin de persoon zich bevindt. En daar is als maatschappij of werkgever invloed op uit te oefenen!

Waarom zou je dit boek willen lezen?

Als alle breinen werken is een aanrader voor iedereen die zijn professionele kennis en vaardigheden wil verdiepen over neurodiversiteit op de werkvloer. Niet alleen zet het boek helder uiteen wat (de meerwaarde van) neurodiversiteit is, het geeft ook tools waardoor medewerkers én leidinggevenden inzicht krijgen in de werkomstandigheden die nodig zijn om te floreren met een neurodivergent brein. Daarmee is het een waardevol, praktisch handboek dat ook nog eens makkelijk wegleest.
De recensie is geschreven door Hanneke Kerkhof, bedrijfsarts en expert psychiatrie, neurodiversiteit & inclusiviteit bij HumanCaptialCare, Utrecht. h.kerkhof@humancapitalcare.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen
account, maak dan hieronder een account aan.
Lees ook de spelregels.