Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oratie prof. dr. Ruud Selles over Handige Data

BSLredactie
Prof. dr. Ruud Selles, hoogleraar Erasmus MC afdelingen Revalidatiegeneeskunde en Plastische Chirurgie, heeft op 28 oktober 2022 zijn oratie gehouden voor zijn leerstoel over de individuele behandeling van de bovenste extremiteit. De oratie had de naam Handige Data, wat wel mooi past bij het verhaal dat hij brengt op het 19e TBV Congres. In zijn lezing op het congres gaat hij in op de database met meer dan 150.000 behandeluitkomsten.
Ruud Selles - oratie oktober 2022

 

 

Hand en Pols Pub Quiz

Prof. Selles zal geen droge plenaire voordracht houden bij het 19e TBV Congres. Neen, hij gaat samen met PhD student Joris Teunissen ‘live’ aan de slag met 3 stellingen vanuit de bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde.

Het Erasmus MC en Xpert Clinics meten samen routinematig medische uitkomsten waaronder werkhervatting van alle chirurgische en niet-chirurgische behandelingen voor hand- en polsaandoeningen. In de pub quiz testen Selles en Teunissen uw kennis, of intuïtie, over de uitkomsten van behandelingen en ziekteverzuim.

Prof. Selles: “We vragen voor het eerste bezoek of de patiënt normaal gesproken werkt en zo ja hoeveel uur. Of ze op dit moment aan het werk zijn en zo niet, waarom? Over de tijd heen vragen we wanneer de patiënt weer aan het werk is gegaan en of dat werk moest worden aangepast. Op deze manier zijn nu van zo’n tienduizenden patiënten de return-to-work patronen bekend.” En daar gaat prof. Selles in het 19e TBV Congres op in.

 

Wat heeft u geleerd na het bijwonen de Pub Quiz?

  • Inzicht in de medische uitkomsten en werkhervatting na de behandeling van hand- en polsaandoeningen en de factoren die daar invloed op hebben
  • Inzicht in de rol van een letselschadezaak op de behandeling van hand- en polsaandoeningen
  • Inzicht in hoe routinematige uitkomstmetingen kunnen helpen om het  ‘samen beslissen’ te ondersteunen

 

19e TBV Congres
Hand- en polsklachten, wat is er aan de hand?
Woensdag 15 maart 2023
Van der Valk Hotel Veenendaal

Lees hier meer info over het 19e TBV Congres >>

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen
account, maak dan hieronder een account aan.
Lees ook de spelregels.