Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thema Muntendamcongres: De Toekomst van de Verzekeringsgeneeskunde

Diederik Wieman
Op 9 december organiseert het Kenniscentrum Verzekeringsgeneeskunde (KCVG) het jaarlijkse Muntendam Symposium. Thema dit keer is ‘De toekomst van de verzekeringsgeneeskunde’.

UWV staat voor de uitdaging dat de vraag naar sociaal medische dienstverlening de komende jaren alleen maar zal toenemen. Ondanks inspanningen om meer artsen te werven en investeringen in opleiding en het behoud van verzekeringsartsen blijft de vraag hoger dan het aanbod. Daarom zijn ook andere oplossingen nodig, waar KCVG in de vorm van wetenschappelijk onderzoek aan bijdraagt. De afgelopen jaren zijn diverse initiatieven gestart, zodat ook in de toekomst de verzekeringsartsen alle klanten goed kunnen bedienen. Zo zijn er ontwikkelingen gaande waarbij Sociaal Medische Centra worden ingericht en multidisciplinaire teams gezamenlijk zorgdragen voor de beoordeling en verzekeringsartsen een regierol hebben. Verder wordt onderzocht hoe nieuwe technologieën kunnen bijdragen aan een hogere kwaliteit en efficiëntie van het werk.In een divers en gevarieerd programma worden tijdens het Muntendam Symposium de resultaten gepresenteerd van recente onderzoeksprojecten, met als doel verzekeringsartsen te helpen de uitdagingen in de toekomst beter het hoofd te kunnen bieden. Uiteraard is er daarnaast aandacht voor de onderzoekers, die hun promotieonderzoek binnen het KCVG uitvoeren.

Het Muntendam Symposium zal in principe weer live worden gehouden in de Rode Hoed in Amsterdam. Mochten de regels het in december niet toelaten fysiek bij elkaar te komen, dan zal het symposium wederom online plaatsvinden.

Klik hier voor meer informatie

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen
account, maak dan hieronder een account aan.
Lees ook de spelregels.