Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ervaringen van werknemers met kanker met de Untire-app en hoe dit zich verhoudt tot hun behoeften tijdens de re-integratie

Danka Labovic
Op TBV-online plaatsen we interessante onderzoeken van aios. Deze keer: Danka Labovic, met haar onderzoek naar ervaringen van werknemers met kanker met de Untire-app.
© aquar / stock.adobe.com

Onderzoeksbegeleider: Rianne Honigh
Praktijkopleider: Nicole Heuts
Correspondentieadres: d.labovic@humancapitalcare.nl
Afronding: 21-3-2022

De Untire app is een zelfmanagement programma voor kankerpatiënten. Het doel van deze studie is om te kijken hoe Untire kan worden ingezet tijdens de re-integratie van werknemers met kanker en welke ervaringen en behoefte deelnemers aan het onderzoek hadden.

Zeven werknemers met kanker werden middels semigestructureerde interviews gevraagd naar ervaringen met de Untire app. De interviews werden opgenomen, getranscribeerd en thematisch geanalyseerd.

Vermoeidheid was bij vrijwel alle deelnemers een belangrijke hulpvraag. Erkenning van de vermoeidheid, emoties en angst, bewustwording over eigen grenzen, acceptatie van ziekte, een “maatje” en “een stem die je helpt” werden genoemd als toegevoegde waarde van Untire.

De Untire app biedt handvaten voor herstel voor de werknemer en aanknopingspunten voor de bedrijfsarts voor het gesprek met de werknemer zodat er begeleiding op maat geboden kan worden.

Lees het hele onderzoek hier.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen
account, maak dan hieronder een account aan.
Lees ook de spelregels.